top of page

Veelgestelde vragen

 • Wat houdt het mede-eigenaarschap precies in?
  Je koopt certificaten van aandelen. Dat gaat via een speciale stichting (een STAK) die de aandelen bezit en certificaten op deze aandelen uitgeeft. Met een certificaat deel je in de winst en profiteer je van koersstijgingen, maar heb je geen stemrecht in Pieter Pot. Op deze manier kun je nooit persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Je kunt enkel je inleg kwijtraken.
 • Hoe krijg ik toekomstige financiële waarde uit mijn aandelen in Pieter Pot?
  Op Bondex, het platform dat de campagne faciliteert, zul je in de toekomst jouw aandelen kunnen verhandelen (vergelijkbaar als op de beurs). Indien er over een aantal jaar dermate grote en stabiele winst wordt gedraaid, zal Pieter Pot dividenden uitkeren, waar alle houders van financiële rechten op aandelen in zullen meedelen Indien Pieter Pot wordt overgenomen door een grote partij, zal het totale verkoopbedrag verdeeld worden over alle houders van financiële rechten op aandelen.
 • Ik wil €150 investeren, maar als ik 150 invul, komt er €225 te staan?
  De prijs per aandeel is €1,50 Je vult het aantal aandelen in dat je wilt aankopen Wil je dus voor €150 euro investeren, dan vul je '100' in. Er worden geen administratiekosten gerekend voor de aankoop van aandelen
 • Hoe zit het met de belastingdienst?
  Als je vanuit privé certificaten koopt vallen ze onder je Box 3 vermogen, net als je spaargeld. Je moet het zelf opgeven aan de belastingdienst bij je aangifte.
 • Klopt het dat ik een heleboel gegevens moet invullen?
  Ja dat klopt! Nxchange valt onder toezicht van AFM en DNB, de financiële toezichthouders in Nederland. Om officiële certificaten op aandelen te kunnen kopen, dien je volledig te veriefiëren.
 • Hoe kan ik contact opnemen met het plaform Nxchange/Bondex?
  Voor vragen over het platform kan je contact opnemen met Nxchange/Bondex via support-bondex@nxchange.com
 • Wat moet ik doen nadat ik het formulier heb ingevuld via Nxchange?
  Nadat je het formulier hebt ingevuld en de investering betaald hebt, krijg je een bevestigingsmail van Bondex. Vervolgens zetten we het bedrag klaar om omgezet te worden in een certificaat. De investering is echter pas definitief als het doelbedrag van 3 miljoen wordt gehaald. Je investering is dus als het ware 'in reservering'. Halen we het doelbedrag niet? Dan krijg je je investering teruggestort.
 • Waarom valt de crowdfunding-campagne buiten AFM toezicht?
  Om dezelfde reden waarom (duurzame) start-ups zoals Pieter Pot niet de mogelijkheid hebben om bij een bank aan te kloppen: we zijn een nog onbewezen businesscase die nog niet winstgevend is. Dit geldt voor nagenoeg alle crowdfunding-campagnes. Het betreft dus een hoog risico. In ruil hiervoor kun je grote impact maken met je geld:)
bottom of page